Kata konyhája

Fonott sonkás sajtos kalács

Collage44

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt,
6 kávéskanál só,
65 dkg főtt tört burgonya,
1 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 dl olaj
kb 1 dl tejföl

Tészta elkészítése: Tejben felfuttatni az élesztőt és azután a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk majd 1 órát kelesztjük.

Töltelék hozzávalói:

20 dkg füstölt sonka,
6 kocka sajt,
3-4 főtt tojás,
kukorica,
házi ketchup ( de a bolti is jó )

Elkészítés: A tésztát egybe kinyújtjuk hosszába. 3 részre vágjuk és a tölteléket beletesszük. A csíkokat megkenjük a ketchuppal, rá a kockára vágott sonkát, sajtot, főtt tojást, legvégül a kukoricát. Feltekerjük mind a három tésztát mint a bejglit majd összefonjuk a zsírozott tepsibe tesszük kb 40 percig kelesztjük. Tojással megkenjük majd szezámmaggal megszórjuk. 180°-os sütőben kb. 50-60 percig sütjük.

 

12166456_952573128119561_986905714_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!