Ezt a levest először kb. 2 éve főztem meg először, meg voltam győződve hogy egyedül kell megennem, de kellemesen csalódtam, mert a család egyik kedvence lett..
Brokkolikrémleves
Hozzávalók: 1 brokkoli (kb.50 dkg), 3 közepes burgonya, 1 kis fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 kis tejföl, só, bors, ételízesítő, 3 kifli, reszelt sajt
A brokkolit rózsáira szedjük,a szárát, ha szép megtisztítjuk. A burgonyát, fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk, burgonyát kockákra vágjuk, fokhagymát egészbe rakjuk bele, vöröshagymát apróra vágjuk. Az előkészített zöldségeket annyi vízzel hogy ellepje (kb.2 liter) feltesszük főni. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Mikor megfőtt összeturmixoljuk, és a liszt, kevés tej (3-4 ek) tejföl keverékével behabarjuk (érdemes a habaráshoz tenni a levesből, hőkiegyenlítés céljából így nem csomósodik össze a habarás) A kiflit felszeleteljük ,megszórjuk sajttal a sütőbe meg pirítjuk, ezt adjuk a leveshez.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: