Régen ki akartam már próbálni. Igaz kicsit időigényes, de nagyon finom és a tölteléket is lehet variálni ízlés szerint. (gomba, spenót,túró stb.)
Tortellini fokhagymás sajtszósszal (3 főre)
Hozzávalók:
- Tészta
- 3 tojás
- 2 ek. Oliva olaj
- liszt – amennyit felvesz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk és pihentetjük.
- Töltelék
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 30 dkg csirkemell
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kocka sajt
- Sajtmártás
- 3-4 ek. olaj
- 1,5 ek. liszt
- 4 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt trapista
- só, bors
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát majd belerakjuk a nagyon apróra vágott csirkemellet (lehet darálni is) fehéredésig sütöm majd rárakom a sót, borsot, törtfokhagymát és ezzel is párolom majd ha elkészült beledarabolom a kockasajtokat és összekeverem, hogy beleolvadjon.
A tésztát kinyújtom, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom fél oldalába rakom, a tölteléket ráhajtom a másik oldalát majd a két szélét összefogom majd kifőzöm sós vízbe.
A mártáshoz az olajat felforrósítom, belerakom a lisztet picit melegszik majd a tört fokhagymát is beleteszem, felöntöm a tejjel, sózóm, borsozom, majd ha már sűrűsödik, belerakom a reszelt sajtot, forralom de közbe kavargatom ha kész a húsos tortellinivel forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: