Kata konyhája

#2 Mai ebéd

Régen ki akartam már próbálni. Igaz kicsit időigényes, de nagyon finom és a tölteléket is lehet variálni ízlés szerint. (gomba, spenót,túró stb.)

12233115_965355893507951_1957062066_n

Tortellini fokhagymás sajtszósszal (3 főre)

Hozzávalók:

  • Tészta
    • 3 tojás
    • 2 ek. Oliva olaj
    • liszt – amennyit felvesz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk és pihentetjük.
  • Töltelék
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 ek. olaj
    • 30 dkg csirkemell
    • só, bors
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 kocka sajt
  • Sajtmártás
    • 3-4 ek. olaj
    • 1,5 ek. liszt
    • 4 dl tej
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg reszelt trapista
    • só, bors

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát majd belerakjuk a nagyon apróra vágott csirkemellet (lehet darálni is) fehéredésig sütöm majd rárakom a sót, borsot, törtfokhagymát és ezzel is párolom majd ha elkészült beledarabolom a kockasajtokat és összekeverem, hogy beleolvadjon.

A tésztát kinyújtom, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom fél oldalába rakom, a tölteléket ráhajtom a másik oldalát majd a két szélét összefogom majd kifőzöm sós vízbe.

A mártáshoz az olajat felforrósítom, belerakom a lisztet picit melegszik majd a tört fokhagymát is beleteszem, felöntöm a tejjel, sózóm, borsozom, majd ha már sűrűsödik, belerakom a reszelt sajtot, forralom de közbe kavargatom ha kész a húsos tortellinivel forrón tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!