Régen ki akartam már próbálni. Igaz kicsit időigényes, de nagyon finom és a tölteléket is lehet variálni ízlés szerint. (gomba, spenót,túró stb.)
Tortellini fokhagymás sajtszósszal (3 főre)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát majd belerakjuk a nagyon apróra vágott csirkemellet (lehet darálni is) fehéredésig sütöm majd rárakom a sót, borsot, törtfokhagymát és ezzel is párolom majd ha elkészült beledarabolom a kockasajtokat és összekeverem, hogy beleolvadjon.
A tésztát kinyújtom, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom fél oldalába rakom, a tölteléket ráhajtom a másik oldalát majd a két szélét összefogom majd kifőzöm sós vízbe.
A mártáshoz az olajat felforrósítom, belerakom a lisztet picit melegszik majd a tört fokhagymát is beleteszem, felöntöm a tejjel, sózóm, borsozom, majd ha már sűrűsödik, belerakom a reszelt sajtot, forralom de közbe kavargatom ha kész a húsos tortellinivel forrón tálalom.