Kata konyhája

Sajtos pogácsa

Ezt a pogácsát már legalább 20 éve sütöm nagyon finom és még az a jó benne, hogy előző este is begyúrhatjuk (hűtőbe tesszük éjszakára) sőt még finomabb is , kiadós 2kg pogácsa lesz belőle.

12282803_965713166805557_158211546_n

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1,20 kg liszt
  • 2 kocka margarin
  • 4 dl tejföl
  • 1 élesztő
  • 35dkg+15 dkg sajt
  • 2dl tej
  • 9 kávéskanál só
  • 1 tojás+1 tetejére

Elkészítés:

A langyos tejben az élesztőt felfuttatom, egy tojás és a 15 dkg sajt kivételével a többi hozzávalót jól kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük (de betehetjük éjszakára a hűtőbe és másnap kisütjük) kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal, egy keveset hagyunk a leeső részekre, amiből rudakat szoktam csinálni, kiszaggatjuk 180°- on kisütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!