Ezt a pogácsát már legalább 20 éve sütöm nagyon finom és még az a jó benne, hogy előző este is begyúrhatjuk (hűtőbe tesszük éjszakára) sőt még finomabb is , kiadós 2kg pogácsa lesz belőle.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 1,20 kg liszt
- 2 kocka margarin
- 4 dl tejföl
- 1 élesztő
- 35dkg+15 dkg sajt
- 2dl tej
- 9 kávéskanál só
- 1 tojás+1 tetejére
Elkészítés:
A langyos tejben az élesztőt felfuttatom, egy tojás és a 15 dkg sajt kivételével a többi hozzávalót jól kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük (de betehetjük éjszakára a hűtőbe és másnap kisütjük) kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal, egy keveset hagyunk a leeső részekre, amiből rudakat szoktam csinálni, kiszaggatjuk 180°- on kisütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: