Kata konyhája

Aranygaluska

Az aranygaluska egy nagyon finom kelt tészta. Egy gulyásleves után egy jó második fogás, de desszertként is megállja a helyét. Én így készítem, ez egy régi családi recept.

IMG_20140820_102114

Aranygaluska

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • fél deci olaj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az élesztőt tejben felfuttatom, közben egy tálba teszem a lisztet, tojást, citromhéj, sót, cukrot, olajat. Majd ezt jól összedolgozom fakanállal. A tésztát egy óráig pihentetem, addig ledarálom a diót és összekeverem kristálycukorral. A megkelt tésztát kanállal kiszaggatom, de előtte a kanalat. Felmelegített olajba mártom majd a kiszaggatott galuskát cukros dióba forgatom. Margarinnal kikent tepsibe szépen sorba rakom, szépen kisütöm szép barnára. Lekvárral, vaniliasóval tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!