Az aranygaluska egy nagyon finom kelt tészta. Egy gulyásleves után egy jó második fogás, de desszertként is megállja a helyét. Én így készítem, ez egy régi családi recept.
Aranygaluska
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- fél deci olaj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatom, közben egy tálba teszem a lisztet, tojást, citromhéj, sót, cukrot, olajat. Majd ezt jól összedolgozom fakanállal. A tésztát egy óráig pihentetem, addig ledarálom a diót és összekeverem kristálycukorral. A megkelt tésztát kanállal kiszaggatom, de előtte a kanalat. Felmelegített olajba mártom majd a kiszaggatott galuskát cukros dióba forgatom. Margarinnal kikent tepsibe szépen sorba rakom, szépen kisütöm szép barnára. Lekvárral, vaniliasóval tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: