Ezt a kedvenc ételem akár mindennap meg tudnám enni. Szezonba gyakran elkészítem, bár a végén már a családom már nem lelkesedik. Én akkor is azt mondom, ami jó az jó!
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1,5 kg karfiol
- 60 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- pirospaprika
- só, bors
- 4-5 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál lecsó
- 1 nagy tejföl
Elkészítés:
A 4-5 ek. olajat beletesszük, egy lábasba belevágunk, egy fej vöröshagymát megdinszteljük, belerakjuk a 2ek lecsót majd a darált húst sózzuk, borsozzuk, pároljuk, mikor átpároltuk a húst teszünk rá pirospaprikát, kevés vizet készre főzőm. Tulajdonképpen, mint egy pörköltöt. Közben megfőzöm a rizst és a karfiolt. Összekeverem a megfőtt darált húst és a rizst. Rétegezem, a tepsibe alulra a karfiol felét szeletekre vágom, megsózom majd a darált húsos keveréket majd a maradék karfiolt (szintén sózzuk) a tetejére a tejfölt ráteszem 180° -on meg sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: