Kata konyhája

#3 Mai ebéd

Ezt a kedvenc ételem akár mindennap meg tudnám enni. Szezonba gyakran elkészítem, bár a végén már a családom már nem lelkesedik. Én akkor is azt mondom, ami jó az jó!

12273160_965713126805561_2117344614_n

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karfiol
  • 60 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • pirospaprika
  • só, bors
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál lecsó
  • 1 nagy tejföl

Elkészítés:

A 4-5 ek. olajat beletesszük, egy lábasba belevágunk, egy fej vöröshagymát megdinszteljük, belerakjuk a 2ek lecsót majd a darált húst sózzuk, borsozzuk, pároljuk, mikor átpároltuk a húst teszünk rá pirospaprikát, kevés vizet készre főzőm. Tulajdonképpen, mint egy pörköltöt. Közben megfőzöm a rizst és a karfiolt. Összekeverem a megfőtt darált húst és a rizst. Rétegezem, a tepsibe alulra a karfiol felét szeletekre vágom, megsózom majd a darált húsos keveréket majd a maradék karfiolt (szintén sózzuk) a tetejére a tejfölt ráteszem 180° -on meg sütöm.

hot-food

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!