Kata konyhája

Ferdinánd

Ma ferdinándot készítettem ez örök kedvenc szerintem úgy lehet jó ferdinándot sütni, ha megadjuk a módját, ha nincs időnk hozzá se fogjunk, a kelesztési időt be kell tartani. Gyerekkorom legkedveltebb süteménye. A mamám készítette a legfinomabbat, az ő receptjét nem ismertem, azt hiszem tetszene neki. Én így kísérleteztem ki.

vc v

Ferdinánd

Hozzávalók:

  • Tészta: 70 dkg liszt, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 6 tojássárgája
  • Vajas krém: 20 dkg margarin,20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor
  • Tetejére: 2 evőkanál porcukor, másfél deci tej, 2 vaníliás cukor

Elkészítés:

A langyos tejbe felfuttatom az élesztőt, pici cukorral, a liszttel, cukorral, tojás sárgákkal gyenge kelt tésztát gyúrok. Kicsit lágyabb legyen, mint egy kalács tészta.1 órát kelesztem, ez idő alatt habosra keverem a vajas krém hozzávalóit, ha összekevertem megfelezem, egyik felébe rakok 1 evőkanál kakaót. A tetejére a tejet, cukrot, van, cukrot összekavarom. Ha megkelt a tészta kettévágom, kinyújtom, megkenem a vaníliás vajas krémmel, én felébe szórtam mazsolát, feltekertem, majd kb. 4 centis darabokra vágom és tepsibe rakosgatom. A másik felét ugyanúgy csak abba a kakaós vajas krémet kenem, feltekerem, felvágom, tepsibe rakom. Újra pihentetem legalább 40 percig, előmelegített sütőbe teszem, addig sütöm a tekercseket, amíg a felső széle pirulni kezd. Ekkor kiveszem a sütőből és meglocsolom a vaníliás tejjel, utána szép pirosra sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!