Nagyon szeretjük a káposztás húst, eljött az ideje, hogy főzzek egy nagy adagot. Beérett a saját savanyítású káposztám. Érdemes nagyobb adag káposztás húst készíteni, mert a felesleget le lehet fagyasztani. Bármikor elővehetjük, ha idő szűkébe vagyunk, megvan az ebéd. Én így készítem, felrakom képekben így jobban átlátja, aki még nem készített.
Káposztás hús
Hozzávalók:
- 3 kg bőrös szalonna vagy zsírnakvaló
- 3 kg sertéscomb vagy lapocka
- 3,5 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika, só, bors
Elkészítés:
A zsírnakvalót 1,5×1,5 centis kockákra vágom, a lábasba teszek zsírt és kisütöm. Ha kisült csak a tepertőkockákat átszedem meg annyi zsírt, hogy a tepertőt jó félig ellepje, rákockázom, a fej hagymát majd rárakom a felkockázott húst, sót, borsot és fedő alatt puhára párolom, ha szükséges öntök egy kevés (nekem nem kellett) vizet, de csak keveset. Ha a hús félig megpuhult rárakom a pirospaprikát és készre főzöm csak utána teszem rá a kicsavart káposztát (ha kell, átmoshatjuk, de csak akkor, ha nagyon savanyú) addig főzzük amikorra a káposzta is kész lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: