Kata konyhája

#6 Mai ebéd

Ma nyakleves lesz az ebéd, na nem a szó szoros értelmében hanem, nagyon szép libanyakat kaptam és abból főzök húslevest. Ebbe a borongós esős időbe jól esik egy forró leves.

12283048_966974763346064_1563147069_n

Liba nyakleves:

Hozzávalók:

  • 1 kg libanyak
  • 2 vastagabb szál répa
  • 1 szál zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kisebb burgonya
  • só, bors, ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • levestészta
  • 1 negyed karalábé

Elkészítés:

A libanyakat külön megabálom (főzöm kb. 10 percig, sokkal tisztább lesz a leves). Közben egy másik lábasba teszek 3 ek. olajat és a kis kockákra vágott répát megdinsztelem. (Ez egy kis csalás, mert a dinsztelés alatt kijönnek a répa festékanyagai ez által szép sárga lesz a leves.) A répakockákat kiszedem, egy tányérra felöntöm kb. 2,5 l vízzel belerakom a libanyakat, zöldséget, karalábét, vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, ételízesítőt és szép lassan főzöm. Ha jól megfőtt a libanyak beleteszem az előzőleg megdinsztelt répát, apróra vágott burgonyát főzöm még kb. 10 percig majd beleteszem a tésztát pár perc alatt készre főzöm, megszórom petrezselyemzölddel.

Forrón tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!