Ma nyakleves lesz az ebéd, na nem a szó szoros értelmében hanem, nagyon szép libanyakat kaptam és abból főzök húslevest. Ebbe a borongós esős időbe jól esik egy forró leves.
Liba nyakleves:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A libanyakat külön megabálom (főzöm kb. 10 percig, sokkal tisztább lesz a leves). Közben egy másik lábasba teszek 3 ek. olajat és a kis kockákra vágott répát megdinsztelem. (Ez egy kis csalás, mert a dinsztelés alatt kijönnek a répa festékanyagai ez által szép sárga lesz a leves.) A répakockákat kiszedem, egy tányérra felöntöm kb. 2,5 l vízzel belerakom a libanyakat, zöldséget, karalábét, vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, ételízesítőt és szép lassan főzöm. Ha jól megfőtt a libanyak beleteszem az előzőleg megdinsztelt répát, apróra vágott burgonyát főzöm még kb. 10 percig majd beleteszem a tésztát pár perc alatt készre főzöm, megszórom petrezselyemzölddel.
Forrón tálalom.