Kata konyhája

Zserbó

Én így készítem a zserbót ez egy örök kedvenc. Ez minden alkalomra kiváló és sokáig eláll.

12278070_965713196805554_1821976541_n

ZSERBÓ

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 Rama
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1dl tej
  • 2dkg élesztő
  • ½ csomag sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 1 üveg barack lekvár (kb. 50 dkg)
  • 1 van. cukor
  • 1 kevés fahéj

Tetejére:

  • 15 dkg Party tortabevonó
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

A tejbe az élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrok. Kb. 30 percig pihentetem, közbe összekeverem a töltelék hozzávalóit. A pihentetett tésztát háromfelé vágom, kinyújtom, beleteszem a zsírozott, lisztezett tepsibe rá a fele töltelék majd a következő lap utána a maradék töltelék végül a harmadik lap. Ismét 30 percig pihentetjük, megszurkáljuk majd 180°-on 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt ráteszem a csoki mázat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!