Én így készítem a zserbót ez egy örök kedvenc. Ez minden alkalomra kiváló és sokáig eláll.
ZSERBÓ
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 Rama
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1dl tej
- 2dkg élesztő
- ½ csomag sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 1 üveg barack lekvár (kb. 50 dkg)
- 1 van. cukor
- 1 kevés fahéj
Tetejére:
- 15 dkg Party tortabevonó
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A tejbe az élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrok. Kb. 30 percig pihentetem, közbe összekeverem a töltelék hozzávalóit. A pihentetett tésztát háromfelé vágom, kinyújtom, beleteszem a zsírozott, lisztezett tepsibe rá a fele töltelék majd a következő lap utána a maradék töltelék végül a harmadik lap. Ismét 30 percig pihentetjük, megszurkáljuk majd 180°-on 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt ráteszem a csoki mázat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: