Kata konyhája

Pizza

Ma pizzát készítettem sok féleképpen készíthetjük, én így készítem. Burgonyás tésztával, a nélkül is finom, de így jó puha. A feltét sokféle lehet zöldséges, sonkás, kolbászos stb. ízlés szerint. Ez egy vékony tésztás változat.

12285659_967530996623774_468081920_n

Pizza:

Hozzávalók:

Tészta: 60 dkg liszt, 35dkg főtt tört burgonya, 3dkg élesztő,1dl tej, 3evőkanál tejföl, fél dl olaj  

Paradicsom szósz:2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál liszt, 3 dl házi főzött paradicsom, só, cukor, 1 teáskanál pizza fűszerkeverék

Feltét:30-40 dkg sonka vagy szalámi, 1 doboz kukorica, 2 kisfej vörös vagy lilahagyma, 30 dkg sajt

Elkészítés:

A langyos tejbe felfuttatom az élesztőt, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük. Elkészítjük a szószt, egy kis lábasba belerakjuk az olajat ha felforrósodott, a lisztet kicsit megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, teszünk bele egy kevés cukrot, és 1 teáskanál pizza fűszerkeveréket, kicsit hűtjük. Összevágjuk a sonkát, felvágjuk a hagymát, kinyújtjuk a tésztát két tepsibe (tepsi méret: 35×27) elosztjuk, a paradicsomos szószt rászórjuk a sonkát, kukoricát, megszórjuk sajttal, 190° os sütőbe megsütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!