Azt hiszem, a pörköltöt mindenki szereti. Elmaradhatatlan eleme a magyar konyhának. Nálunk is nagy kedvenc, én így készítem.
Csirkepörkölt:
Hozzávalók:
1 csirke kb. 1,5 kg-os
3 ek. olaj
2 fej vöröshagyma
3 ek. lecsó vagy 1 paprika és 1 kis paradicsom
Pirospaprika, só, bors
Elkészítése: A lábasba belerakom az olajat apróra vágott hagymát, megdinsztelem, ezután a lecsó következik, majd jöhet a husi. Jól átpárolom, sózom, borsozom, ráteszem a pirospaprikát, kevés vizet, ha szükséges mindig apródonként pótolom, ha kell. Puhára főzöm, közben elkészítem a galuskát. Tálba teszek 4 tojást, fél dl vizet és annyi lisztet, hogy egy jó állagú galuskatésztát kapjak. Forró sós vízbe szaggatom ki, én egyesével szoktam. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem majd a pörkölttel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: