A brassóit szerintem nincs olyan, aki ne szeretné. Elkészítése kicsit eltérhet, mert mindenkinek a sajátja az igazi. Íme, én így készítem.
Brassói
Hozzávalók:70 dkg sertéscomb, 6 gerezd fokhagyma, 4-5 ek. Olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, só, bors, pirospaprika, burgonya
Elkészítése: A húst csíkokra vágom, közben a lábasba belerakom az olajat felforrósítom és belerakom a husit, 2 gerezd fokhagymát (fokhagymanyomón át nyomom), majd a húst jól átpirítom. Ezután hozzáadom a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot összevágva és még 4 gerezd szeletelt fokhagymát, sózom, borsozom és öntök alá kb. fél dl vizet. Ha a hús majdnem megpuhult hozzáadom a pirospaprikát és készre főzöm. A burgonyát megpucolom, hasábokra vágom, és forró olajba megsütöm, sózom, majd beleforgatom az elkészült husiba, forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: