Kata konyhája

Brassói

A brassóit szerintem nincs olyan, aki ne szeretné. Elkészítése kicsit eltérhet, mert mindenkinek a sajátja az igazi. Íme, én így készítem.

12348775_972225789487628_1783947677_n

Brassói

Hozzávalók:70 dkg sertéscomb, 6 gerezd fokhagyma, 4-5 ek. Olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, só, bors, pirospaprika, burgonya

Elkészítése: A húst csíkokra vágom, közben a lábasba belerakom az olajat felforrósítom és belerakom a husit, 2 gerezd fokhagymát (fokhagymanyomón át nyomom), majd a húst jól átpirítom. Ezután hozzáadom a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot összevágva és még 4 gerezd szeletelt fokhagymát, sózom, borsozom és öntök alá kb. fél dl vizet. Ha a hús majdnem megpuhult hozzáadom a pirospaprikát és készre főzöm. A burgonyát megpucolom, hasábokra vágom, és forró olajba megsütöm, sózom, majd beleforgatom az elkészült husiba, forrón tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!