A rakott zöldséges ételek isteni finomak bármilyen zöldséggel kombinálva hússal, hús nélkül egyaránt. Én bármilyen variációban nagyon szeretem. Most volt egy brokkoli feleslegbe ezt találtam ki.
Rakott brokkoli csirkemellel
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
3 szál közepes répa
60 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
30 dkg csirkemell
1 nagy tejföl
1 ek. liszt
3 tojás
15 dkg reszelt sajt
só, bors, ételízesítő, kevés olaj
Elkészítése:
A brokkolit forrásban lévő vízbe teszem pár percre, leszűröm. Egy serpenyőbe felrakok 2-3 ek. olajat a kis fej apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, ha megdinsztelődött rárakom a csíkokra vágott csirkemellet, míg párolódik, megtisztítom a répát, burgonyát kis kockákra vágom, hozzáteszem a húshoz és párolom, fűszerezem kb. 10 percig. Ezután előveszek egy jénait és egy réteg húsos ragut beleteszek rá a brokkoli fele (sózom a brokkolit) majd ismét a húsos ragu és ismét a brokkoli. Összekeverem a tejfölt a tojásokat az 1 ek. lisztet és 10 dkg reszelt sajtot. Ezt a masszát ráöntöm a rakott zöldségek tetejére majd a maradék sajtot rászórom, kb. 50 percig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: