Kata konyhája

Rakott brokkoli csirkemellel

A rakott zöldséges ételek isteni finomak bármilyen zöldséggel kombinálva hússal, hús nélkül egyaránt. Én bármilyen variációban nagyon szeretem. Most volt egy brokkoli feleslegbe ezt találtam ki.

1058955_979951882048352_158180805_n

 

Rakott brokkoli csirkemellel

 

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli

3 szál közepes répa

60 dkg burgonya

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

30 dkg csirkemell

1 nagy tejföl

1 ek. liszt

3 tojás

15 dkg reszelt sajt

só, bors, ételízesítő, kevés olaj

 

Elkészítése:

A brokkolit forrásban lévő vízbe teszem pár percre, leszűröm. Egy serpenyőbe felrakok 2-3 ek. olajat a kis fej apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, ha megdinsztelődött rárakom a csíkokra vágott csirkemellet, míg párolódik, megtisztítom a répát, burgonyát kis kockákra vágom, hozzáteszem a húshoz és párolom, fűszerezem kb. 10 percig. Ezután előveszek egy jénait és egy réteg húsos ragut beleteszek rá a brokkoli fele (sózom a brokkolit) majd ismét a húsos ragu és ismét a brokkoli. Összekeverem a tejfölt a tojásokat az 1 ek. lisztet és 10 dkg reszelt sajtot. Ezt a masszát ráöntöm a rakott zöldségek tetejére majd a maradék sajtot rászórom, kb. 50 percig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!