Kata konyhája

Hókifli

A karácsony elmaradhatatlan sütije a hó kifli. Van, aki dióval, gesztenyével vagy lekvárral tölti, én a legutóbbit választottam.

DSCN0090

Hó kifli

Hozzávalók:

  • 1 Rama margarin
  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • Töltelék: házi szilvalekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk fél órát pihentetjük, kés fok vastagságúra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk és a négyzet egyik sarkába tesszük a lekvárt, feltekerjük ezután zsírozott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg az alja kezd aranyszínű lenni. (kb. 20 perc, 180°-on) még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!