A karácsony elmaradhatatlan sütije a hó kifli. Van, aki dióval, gesztenyével vagy lekvárral tölti, én a legutóbbit választottam.
Hó kifli
Hozzávalók:
- 1 Rama margarin
- 45 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 cs. sütőpor
- Töltelék: házi szilvalekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk fél órát pihentetjük, kés fok vastagságúra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk és a négyzet egyik sarkába tesszük a lekvárt, feltekerjük ezután zsírozott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg az alja kezd aranyszínű lenni. (kb. 20 perc, 180°-on) még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: