Ez az én bejglim, nekem bevált, az idén csak diósat és túrósat készítettem, a túrósról nem tudtam fotót készíteni mert olyan hamar elfogyott.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szokásos módon langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, pihentetjük 1 órát
Tölthetjük diós töltelékkel:
Mákos töltelék:
Feltesszük főni kevés tejbe a mákot és a cukrot, ha hígabb lenne, tegyünk bele 1 ek. grízt és 1 citrom reszelt héját.
Túrós töltelék:
A pudingport nem kell megfőzni csak belekeverni. Töltelék hozzávalóit összekavarjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, betöltjük, majd 45 percig pihentetjük. Tetejét megkenjük, kb. 40 percig sütjük.