A szüleimnél a karácsonyi ebédre ezeket a süteményeket sütöttem.
A hó kifli receptjét ITT találod.
Mézes zserbó:
Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1 ek. méz, 50 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna, kevés tej.
Hozzávalókat összegyúrni és 3 lapot sütök belőle. 36x 27 cm tepsi.
Krém: 1 liter tej, 3 vaníliás puding, 6 ek. cukor, 1 margarin, 2 ek. kakaópor, 1/2 rumaroma
A tejből pudingporból a cukorral sűrű krémet főzök még melegen belekavarom a margarint ketté osztom egyik felébe teszek 2 vaníliás cukrot másik felébe 2 ek. kakaóport és 1/2 rumaromát. A lapokat megtöltöm, alulra kerül a csokis krém, felülre a vaníliás. Tetejére csokimázat teszek.
Kókuszos kekszes rúd
Mikor több olyan süteményt sütök aminek le kell vágni a szélét, így szoktam felhasználni.
A felvágott széleket megmérem és kipótolom fél kilogrammra darált keksszel. De csak darált keksszel is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 1/2 kg sütiszél + darált keksz
- 1/2 dl rum
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés: A tejet a cukrot a kakaót és a lisztet összekeverjük 5 percig állandó keverés mellett főzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, ráöntjük az összetört kekszre. Fakanállal alaposan összekeverjük, 6-8 kekszet feldarabolunk és közé keverjük, alufóliára kókuszt szórunk, megforgatjuk benne a rudakat majd becsomagoljuk és hűtőben tartjuk, de ha nem fogyasztjuk el, lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: