Kata konyhája

Töltött káposzta

Az ünnepi töltött káposzta nálam így néz ki, elmaradhatatlan belőle a sonka. És a saját kezűleg készített savanyú káposzta mindenféle tartósítótól, ecettől mentes.

DSCN0133

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált hús
  • 1 kg csülök
  • 15 dkg rizs
  • 2 kg hasáb káposzta
  • só, bors, fokhagyma, pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Beáztatom a rizst kb. 1 órára addig a húst megfűszerezem ízlés szerint sózom (én 1 kg darált húshoz 3 csapott kk. sót szoktam rakni.) borsozom belenyomok 4 gerezd fokhagymát, pirospaprikát. Kockázott vöröshagymát belekeverem a beáztatott rizst az egy tojást jól összekavarom. A lábas aljára teszek vagy aprókáposztát, vagy káposztalevelet. Az előző nap beáztatott csülköt kicsontozom, feldarabolom. A fűszerezett darált húst beletöltöm a káposztalevelekbe belesorakoztatom a lábasba közérakom a csülökdarabokat, tetejét betakarom apró káposztával, vizet öntök hogy ellepje lassú tűzön főzöm míg a rizs át nem fő a töltelékben. 3-4 ek. olajjal 2 ek. liszttel rántást készítek, teszek rá paprikát hideg vizet ezt a keveréket a töltött káposztára öntöm így is főzöm még kb. ½ óráig. Forrón tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!