Az ünnepi töltött káposzta nálam így néz ki, elmaradhatatlan belőle a sonka. És a saját kezűleg készített savanyú káposzta mindenféle tartósítótól, ecettől mentes.
Töltött káposzta
Hozzávalók:
Elkészítés:
Beáztatom a rizst kb. 1 órára addig a húst megfűszerezem ízlés szerint sózom (én 1 kg darált húshoz 3 csapott kk. sót szoktam rakni.) borsozom belenyomok 4 gerezd fokhagymát, pirospaprikát. Kockázott vöröshagymát belekeverem a beáztatott rizst az egy tojást jól összekavarom. A lábas aljára teszek vagy aprókáposztát, vagy káposztalevelet. Az előző nap beáztatott csülköt kicsontozom, feldarabolom. A fűszerezett darált húst beletöltöm a káposztalevelekbe belesorakoztatom a lábasba közérakom a csülökdarabokat, tetejét betakarom apró káposztával, vizet öntök hogy ellepje lassú tűzön főzöm míg a rizs át nem fő a töltelékben. 3-4 ek. olajjal 2 ek. liszttel rántást készítek, teszek rá paprikát hideg vizet ezt a keveréket a töltött káposztára öntöm így is főzöm még kb. ½ óráig. Forrón tálalom.