Kata konyhája

Hidegtál szilveszterre

Az idei szilveszterre a kocsonya mellé hidegtálat készítettem. Kipróbáltam, hogy sikerül, ha úgy igazán nekilendülök. Nekem tetszett a végeredmény, igaz nagyon összetett munka. A tálalás a legjobb itt kiélheti mindenki a kreativitását.

DSCN0247

Hidegtál szilveszterre

DSCN0255

Kolbásszal töltött karaj:

Hozzávalók: kb. 1,3 kg csont nélküli karaj, 1 szál kolbász, só, bors, fokhagyma, olaj

Elkészítése: A karajt egy éles hegyes késsel két helyen felszúrtam ide került a kolbász. Sóztam borsoztam, rányomtam 3-4 gerezd fokhagymát majd tepsibe olajat öntöttem beleraktam a husit, a tetejét kicsit meglocsoltam olajjal (1-2 ek) majd alufóliával befedtem 180 fokos sütőbe kb. másfél óra alatt megsütöttem közben forgattam és locsolgattam olajos szafttal (3-4 alkalommal) mikor megsült hagytam kihűlni majd felszeleteltem.

DSCN0270

Sertéskaraj sonkával, sajttal töltve:

Hozzávalók: kb. 1 kg karaj (14 szelet ), 14 szelet sonka, 20 dkg trappista (hasábokra vágom), só, bors, 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj

Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, majd ráterítem a sonkát, 1 db sajtot majd feltekerem. Hagyományos módon lisztbe forgatom, tojásba végül a zsemlemorzsába. Forró olajba kisütöm.

DSCN0263

Sertéskaraj sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltve

Hozzávalók: 6 szelet karaj, 4 szelet sonka, aszalt szilva, 4 sajthasáb, liszt, tojás, zsemlemorzsa, sütéshez olaj

Elkészítése: A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 szeletet egymás mellé rakjuk, hogy kicsit fedjék a következőt(azért mert fel fogjuk tekerni és így nem csúszik szét), ráterítjük, a két szelet sonkát, a szélébe 1 sor aszalt szilva utána sajthasáb ezt addig ismételjük, míg 3 sor szilvánk és 2 sor sajthasáb lesz, azután feltekerjük. A két tekercset olajozott alufóliára helyezzük a tekercs tetejét is megkenjük, olajjal majd becsavarjuk a fóliába. Tepsibe kb 50 perc alatt 180 fokon megsütjük, kivesszük az alufóliából, ha kihűlt felszeleteljük.

DSCN0242

Töltött tojás:

Hozzávalók: 6db tojás, 3 ek., tejföl, 2 szál petrezselyem, 2 szelet sonka, fél tömlős sajt (5 dkg), só, bors

Elkészítése: A tojásokat kettévágjuk, a sárgáját a többi hozzávalóval összekeverjük, visszatöltjük a tojásba ezt a masszát.

DSCN0245

Sonkatekercs:

Hozzávalók:14 szelet füstölt sonka, 2 cs tömlős snidlinges sajt, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése: A két sajtot összekeverem, rárakosgatom, a sonka szélére kis csíkban majd feltekerem.

DSCN0238

Franciasaláta virslivel

Hozzávalók: 50 dkg zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica),2 alma, 1 doboz kukorica, 4 db virsli, 500 ml tejföl, 2 dl majonéz

Elkészítése: A zöldségkeveréket megfőzzük, közben összekeverjük a tejfölt a majonézzel, belerakjuk a doboz kukoricát (leszűrjük) az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a virslit szintén, végül hozzáadjuk a megfőtt zöldségkeveréket. Az egészet összekavarjuk, pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

DSCN0274

Sajttekercs

Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt, 2 cs tömlős sajt, 6 szelet füstölt sonka, 1 kis fej lila hagyma, 2-3 szál petrezselyem

Elkészítése: A sajtot sütőzacskóba, forrásba lévő vízbe teszem, míg megolvad benne a sajt. Közben a sonkát, lila hagymát, petrezselymet, összevágjuk, és ezeket összekeverjük a tömlős sajttal. A zacskóban kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra ,a tetejéről levágjuk a zacskót ( a zacskó másik felét alatta hagyjuk) . A kinyújtott sajtra az előzőleg elkészített masszát kenjük, majd jó szorosan feltekerjük folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. Ha jól megdermedt, akkor szeleteljük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!