Disznósajt
Ez az időszak a disznótorok időszaka így én is elkészítettem egy disznótoros finomságot, a disznósajtot. Most bemutatom, hogy nem kell ahhoz malacot vágni, hogy sajtot csináljunk elég venni a hentesnél egy fél fejet, kicsontozzuk, veszünk hozzá kb fél kg húst (többet is lehet, ha valaki húsosabban szereti). A kicsontozott fejet a hússal felteszem főni, szép lassan puhára főzöm. Kiveszem, a főzővízből picit hűlni hagyom, felcsíkozom (én a fülét nem tettem bele, mert a lányom nem szereti azt külön besóztam borsoztam fokhagymát nyomtam rá, megszórtam pirospaprikával) aki darálva szereti úgy is készítheti. Csíkokra vágom, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával, még melegen összekeverem. Egy jénait kibélelek folpackkal a jól összekevert masszát beleöntöm, ráhajtom a folpackot a tányért teszek rá és erre valami súlyt, hogy leszorítsa nekem pont 1kg- os cukor volt kéznél. Ha kihűlt kihajtom a fóliát és a tányérra borítom, szeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: