Kata konyhája

Káposztás bableves csülökkel

Ebben a hidegben igazán időszerű egy jó káposztás bableves, amit csülökkel főztem.

DSCN0307

Káposztás bableves csülökkel

Hozzávalók: 1kg első csülök (nem füstölt), 30 dkg burgonya, 3 szál répa, 1 vastagabb szál zöldség, 30 dkg savanyú káposzta, 30 dkg szárazbab (előző este beáztatom) de én most egy babkonzervet használtam, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek házi gulyáskrém, liszt olaj

Elkészítése: A lábasba teszek kb. 5-6 evőkanál olajat, 3ek liszttel rántást készítek, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát ráteszem a pirospaprikát, majd vízzel felengedem (kb. 3-4liter) ha felfőtt belerakom a feldarabolt csülköt (a csülköt kicsontozom, a bőrös húst feldarabolom és a csonttal együtt főzöm), sózom, borsozom, belerakom a gulyáskrémet, közben megtisztítom a zöldségeket, feldarabolom. Ha a hús félig megfőtt belerakom a zöldségeket és a savanyú káposztát tovább főzöm, az utolsó tíz percben rakom hozzá a babot, készre főzöm, forrón tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!