Kata konyhája

Kötött galuska leves

Ez a leves a gyermekkoromat idézi, anyukám csinált ilyet tőle tanultam mi csak görcsgaluska levesnek hívtuk, amúgy kötött galuska leves a neve.

DSCN0442

Kötött galuska leves

Hozzávalók: 2 tojás, liszt, vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, olaj

Elkészítése: A két tojásból, lisztből tésztát gyúrunk (víz nélkül) kicsit pihentetjük (kb 1 órát). Kinyújtjuk a tésztát jó vékonyra (én géppel szoktam). Megkenjük olajjal, sózzuk, megszórjuk borssal, pirospaprikával ízlés szerint (én csak kicsit szoktam megszórni, az sem jó, ha túl fűszeres) . Azután elkezdem az egyik szélén kettőt hajtok, elvágom, és a tésztacsíkomat elkezdem csomózni, nem túl szorosra. Az összes tésztát, hajtom, elvágom és csomózom. Ha elkészült az összes, egy lábasba teszek 3 ek olajat belerakom a kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem, lehúzom, a tűzről szórok rá pirospaprikát, öntök rá 2 liter vizet, sózom, ha felfőtt beleteszem a kötött galuskákat és lassú tűzön puhára főzöm, még adhatunk hozzá ételízesítőt, összevágott petrezselyemzöldet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!