Apró kifli

Itt egy újabb sós harapnivaló, igaz kicsit időigényesebb, mint a pogácsa, de szerintem nem bánja, meg aki elkészíti. Én általában dupla adagot szoktam készíteni és pillanatok alatt elfogy.

Apró kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 4 kávéskanál só, 1 dl olaj, kb 2 dl langyos víz, 1 tojás a tetejére, szezámmag, lenmag, sajt

Elkészítése: Az élesztőt 1dl tejben pici cukorral felfuttatjuk, a liszthez hozzáadjuk, a sót összekeverem (szárazon jobban el lehet keverni mindig így szoktam), belerakom a felfuttatott élesztőt, olajat és a langyos vizet jól gyúrható tésztát kapunk. Fél órát pihentetjük, majd 4 részre osztjuk és kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk, megkenjük margarinnal és 12 cikkre vágom, feltekerem, zsírozott tepsibe sorakoztatom. Ha minden kifli elkészült a tetejüket megkenem tojással és ízlés szerint megszórhatjuk lenmaggal, szezámmaggal, sajttal, de csak tojással megkenve is süthetjük.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »