Ma egy különleges pörköltöt főztem. Nagyon finom, annak ajánlom, aki szereti a galambhúst. Nagyon egészséges, kicsit édesebb a húsa, mint a csirkéé. Húslevesnek is szoktam főzni, de borsólevesbe is isteni.
Galambpörkölt borsóval
Hozzávalók: 2 galamb (negyedelve), 15 dkg borsó, 4 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 kis paradicsom, só, bors, pirospaprika
Elkészítése: A hagymát az olajon megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, kockázott paprikát, paradicsomot (lehet 3 ek lecsó is) ha megpárolódott rárakjuk a galambokat, ezzel is pároljuk, 4-5 percig majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a pirospaprikát és kevés vizet. Főzési idő befejezése előtt kb. 15-20 perccel beletesszük a borsót, készre főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: