Kata konyhája

Túrótorta őzgerincformába

Ezt a receptet egy vaníliás cukor zacskóján találtam. Nagyon megtetszett, mert nem kell sütni, hamar elkészül és nagyon finom. Tehetünk bele friss idénygyümölcsöt, befőttet. Én őszibarackbefőttet tettem bele.

DSCN0533

Túrótorta őzgerincformába

Hozzávalók: 25 dkg túró, 15 dkg porcukor, 3 kávéskanál vaníliás cukor, 10 dkg vaj (én vénusz margarint tettem bele),1/2 l tej, 2 dkg zselatin, 12 db babapiskóta, gyümölcsízlés szerint

Elkészítése: A túrót villával nyomkodjuk össze, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, porcukrot és az olvasztott vajat. A zselatint keverjük, el 2dl meleg tejben majd öntsük hozzá a 2dl hideg tejet. A zselatinos tejet öntsük a túróhoz, keverjük össze. Béleljük ki az őzgerincformát és öntsük bele a túrókrém 2/3 át ezután a gyümölcsöt, rá a maradék túrókrémet. Legvégül a maradék 1 dl tejbe beleforgatjuk a babapiskótákat és tegyük a túró tetejére szorosan egymás mellé. Tegyük a hűtőbe dermedni. ( kb 3-4 óra ) Tálaláskor fordítsuk ki a formából, húzzuk le a folpackot és díszítsük .DSCN0537

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!