A ma ebédre lángost készítettem kicsit másképp, megtöltöttem sajttal, sonkával.
Sajtos-sonkás párnák
Hozzávalók: 30 dkg főtt tört burgonya, 40 dkg liszt,2 dkg élesztő, 1 tojás, 0,5 dl tej +amennyit felvesz, só, olaj, töltelék: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt
Elkészítése: A tört burgonyát összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással, sóval és annyi langyos tejjel hogy kemény tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, a sonkát összevágjuk és összekeverjük a reszelt sajttal. A tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra-téglalapra nyújtjuk. Egyik felére egyenletesen tölteléket rakunk, a másik felét ráhajtjuk, lenyomkodjuk, és késsel kockákra vágjuk. Ismét pihentetjük ½ órát, majd forró olajba kisütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: