Kata konyhája

Sajtos-sonkás párnák

A ma ebédre lángost készítettem kicsit másképp, megtöltöttem sajttal, sonkával.

DSCN0551

 

Sajtos-sonkás párnák

Hozzávalók: 30 dkg főtt tört burgonya, 40 dkg liszt,2 dkg élesztő, 1 tojás, 0,5 dl tej +amennyit felvesz, só, olaj, töltelék: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt

Elkészítése: A tört burgonyát összegyúrjuk a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással, sóval és annyi langyos tejjel hogy kemény tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük, a sonkát összevágjuk és összekeverjük a reszelt sajttal. A tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra-téglalapra nyújtjuk. Egyik felére egyenletesen tölteléket rakunk, a másik felét ráhajtjuk, lenyomkodjuk, és késsel kockákra vágjuk. Ismét pihentetjük ½ órát, majd forró olajba kisütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!