Kata konyhája

Sós ropogós

Most egy újabb sós ropogóst készítettem. Egyszerű, kevés hozzávalóból, szerintem, aki különlegesebb ízűvé akarja tenni, tehet bele egy teáskanálnyit a kedvenc fűszerkeverékéből (pl. gyros, magyaros, curry stb.) de a nélkül is nagyon finom és pillanatok alatt „eltűnik”.

DSCN0548

Sós ropogós

Hozzávalók: 55 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 natúr joghurt, 1 tojás tetejére,só, ízlés szerint fűszerkeverék,

Elkészítése: Kevés tejben felfuttatom az élesztőt, pici cukorral. A tészta hozzávalóit a tojás kivételével összegyúrom, pihentetem, egy órát majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel, csíkokat vágunk belőle, akkorákat hogy a tepsibe keresztbe végigérjen (enyém 25 cm hosszú lett). Tojással megkenjük én sajtot is szórtam a tetejére, de nem muszáj a nélkül is finom. Előmelegített sütőbe 180 fokon sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!