Vettem egy szép zellert és egy részéből krémlevest készítettem. Vonakodtam egy időbe a zellertől, mert elég intenzív íze, illata van, de kellemes csalódás volt számomra. Azóta egy kedvenc leves.
Zellerkrém leves
Hozzávalók: 30 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek liszt, olaj, só, bors
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, kockára vágom. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Rászórom, a lisztet majd picit pirítom, felöntöm, 2 l vízzel belerakom a kockázott zellert, burgonyát. Sózom, borsozom, teszek bele ételízesítőt majd addig főzöm, míg megfőnek a zöldségek, összeturmixolom forrón tálalom sajtos pirítóssal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: