Ma egy újabb sós egyszerű vendégvárót találtam ki, húsvétra aktuális, ha van felesleges kimaradt sonka, vagy tarja ezt elkészíthetjük.
Tarjás vagy sonkás kocka
Hozzávalók:50 dkg liszt, 10 dkg füstölt- főtt tarja (vagy sonka),1 rama, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, só, 3 evőkanál tejföl, 1 tojás a tetejére, szezámmag
Elkészítése: A tarját pici kockákra vágjuk, közben az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral. Elkészítjük, a lisztet beletesszük a sót, a szoba-hőmérsékletű margarint, a tejfölt, a tarját, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk, 1 centi vastagra majd megkenjük a tojással, rászórjuk a szezámmagot és 3×3 as kockákra vágjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, szép aranysárgára sütjük, 180 fokos előmelegített sütőben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: