Kata konyhája

Rizskoch

Rizskochot készítettem (rizsfelfújt) nagyon jó egy tartalmas leves után. Nem tettem bele cukrot csak édesítő tablettát így is finom lett.

DSCN0679

Rizskoch

Hozzávalók: 1,5 l tej, 30 dkg rizs, 1 vaníliás cukor, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 16 szemédesítő tabletta (nekem S budget volt itthon), csipet só

Elkészítése: A tejből és rizsből tejberizst készítek, főzés közben belerakom a csipet sót és a 16 szem tablettát. Jól kihűtöm, majd hozzákeverem a vaníliás cukrot, vaníliás pudingport, az 5 tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. Ezután felvertem a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá, majd lazán a tejberizses masszához keverem. (aki szereti, tehet bele mazsolát ízlés szerint) Zsírozott lisztezett tepsibe öntöm, előmelegített sütőbe 180 fokon kb 30 percig sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!