Most egy újabb túrós sütit készítettem.
Túrós őzgerinc
Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejföl,1 kk. szódabikarbóna, 1 tojássárgája, csipet só
töltelék: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 reszelt citromhéj, 4 evőkanál búzadara, 6 tojás
Elkészítése: A tészta alapanyagait összeállítjuk, jól kidolgozzuk, két részre osztjuk. Két zsírozott őzgerincformába simítjuk a kinyújtott tésztákat, úgy hogy két oldalon kétujjnyi tészta kilógjon. A töltelékhez a túrót, tojás sárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjat és ízlés szerint mazsolát. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a formákba töltjük. A széleken a tésztát ráhajtjuk és előmelegített sütőbe 180 fokon kb 35 percig sütöm. Ha kihűlt fehér csokit csurgatok rá és megszórom csokidarával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: