Kata konyhája

Sárgaborsó leves

Ritkán szoktam készíteni pedig nagyon jó kis leves. Aki szereti, tehet bele füstölt kolbászt.

DSCN0732

Sárgaborsó leves

Hozzávalók: 25 dkg sárga feles borsó, 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, só, liszt, ételízesítő, olaj

Elkészítése: A sárgaborsót megmossuk és kb 1 órára beáztatjuk (elhagyható, de akkor hosszabb a főzési idő) 2 liter vizet felteszek főni,beleteszem a szeletelt fokhagymát és a kockára vágott vöröshagymát. Ha fő beleteszem a sárgaborsót, sózom, teszek bele ételízesítőt, addig főzöm, míg puha lesz a borsó, ezután vékony rántást teszek rá, összeforralom forrón sajtos pirítóssal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!