Kata konyhája

Töltött dagadó

Töltött dagadót készítettem a hétvégén. Szerintem húsvétra is elkészíthetjük, én töltött tojással és sonka tekercsel tálaltam.  

DSCN0698

Töltött dagadó

Hozzávalók: 2 darab kb. 50 dkg-os dagadó, 15dkg darált hús,25 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál kukorica, só, bors, fokhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojás,

Elkészítése: A májat megabáljuk. A csirkemájat, füstölt szalonnát ledaráljuk, hozzáadjuk a darált húst, kukoricát, tojást, sót, fokhagymát, zsemlemorzsát jól összekavarjuk. A dagadókat felszúrjuk, belsejüket kicsit megsózzuk, belenyomkodjuk a tölteléket, hústűvel a nyílást összetűzzük, külsejét is sózzuk, tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, 180 fokos sütőbe sütjük kb 2 órát, 1x 2x forgatjuk utolsó fél órában fólia nélkül, szép pirosra sütjük. Kihűlve szeleteljük.

 Töltött tojás, sonkatekercs

Hozzávalók: 3+ 1 főtt tojás, 5 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 15 dkg apró kockára vágott sonka, só, fehérbors, szerecsendió, 6 szelet sonka

Elkészítése: A 3 főtt tojást kettévágjuk, a sárgáját kivesszük, összetörjük villával. A sárgáját összekeverjük a tejföllel, majonézzel, sonkával, sóval, borssal, szerecsendióval. A fél tojásokat megtöltjük a masszával, megtöltjük a sonkaszeleteket (sonka szélére csíkban kanalazunk, tölteléket majd feltekerjük), ezután ami kimaradt massza reszelünk, hozzá sajtot majd bot mixerrel pépesítjük (annyi sajtot adunk hozzá hogy turmixolás után, ha nyomózsákba töltjük, ki tudjuk szépen nyomni). Ezután összerakjuk a tálat ízlés és fantázia szerint. 6 fél töltött tojás, 1 főtt tojás, 6 sonkatekercs, összeturmixolt massza nyomózsákba, szeletelt dagadó

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!