Kata konyhája

Meggyes-vaníliás szelet

Ezt a receptet kb. két éve a Küldd el a recepted újságban olvastam, kipróbáltam és egy nagyon finom mutatós sütemény. Aki szereti a meggyes sütiket annak ajánlom nem fog csalódni!

DSCN0752

Meggyes-vaníliás szelet

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 13 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 tojás+ 1 sárgája, 10 dkg porcukor, 1 sütőpor

Töltelék: 2 üveg kimagozott meggy

Krém:1 vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor

Tetejére: 1 tábla party tortabevonó

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és négy részre osztjuk. Az első lapot zsírozott, lisztezett tepsibe (28×18) nyújtjuk, rásimítjuk a meggyet, befedjük a második lappal és készre sütjük. A megmaradt két lapból a meggyel megismételjük az előző műveletet. Megfőzzük, a pudingot a tejjel cukorral végül a margarint hozzáadjuk. Ha kihűltek a sütik, az egyiket, megkenjük a pudingkrémmel és ráborítjuk a másik meggyest. A tetejére csoki mázat teszünk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!