Kata konyhája

Mandula

Az ünnepre mandulát is sütöttem, nekem ez a bevált receptem. Egy kicsit másképpen készítem, mert én a krémet vaníliásra csinálom, nem szeretjük a mandulaaromát.

DSCN0772 másolata

Mandula (kb. 55 db)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 12 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaópor, fél sütőpor

Krém: 3 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 15 dkg margarin, 1 vaníliás cukor

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a formát kizsírozzuk, majd belenyomkodjuk a tésztát. 180 fokos sütőbe megsütöm, figyelni kell, mert hamar megsül, ha megsült gyorsan kiütögetem a formából. Ezután újra zsírozom (nem baj, ha kevés morzsa maradt a formába) és újra tésztát nyomkodunk a formába, ezt addig folytatjuk, míg van tésztánk. A mandulákat előre is elkészíthetjük, és utólag töltjük be. A krémhez megfőzzük a tejet a pudingporral, cukorral. Belekeverjük a vaníliás cukrot, ha kihűlt, akkor meg a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a mandulákat. Ha valaki mandulaaromával szeretné, akkor fél aromát keverjen, a megfőtt krémbe ezután adja hozzá a margarint.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!