Kata konyhája

Nudli és kakaós gombóc

Az ünnep után azt hiszem, jólesik egy húsmentes étel. Nudlit és kakaós gombócot készítettem, egy borsó leves után szerintem nagyon jó.

DSCN0845

Nudli és kakaós gombóc

Hozzávalók: 55 dkg kihűtött főtt- tört burgonya, 20 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, olaj, cukrozott kakaó,

Elkészítése: A zsemlemorzsát egy serpenyőben megpirítjuk, ha szép aranysárga hozzákavarunk 1-2 evőkanál olajat. A lisztet a burgonyával összegyúrjuk, elfelezzük feléből nudlikat sodrunk, a másik felét kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. kb 6×6 cm es kockákra vágjuk, minden kocka közepébe teszünk egy teáskanál instant kakaóport, majd összefogjuk a 4 sarkát és gombóccá formáljuk. A gombócokat és a nudlikat kifőzzük (akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére), leszűrjük, a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!