Az ünnep után azt hiszem, jólesik egy húsmentes étel. Nudlit és kakaós gombócot készítettem, egy borsó leves után szerintem nagyon jó.
Nudli és kakaós gombóc
Hozzávalók: 55 dkg kihűtött főtt- tört burgonya, 20 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, olaj, cukrozott kakaó,
Elkészítése: A zsemlemorzsát egy serpenyőben megpirítjuk, ha szép aranysárga hozzákavarunk 1-2 evőkanál olajat. A lisztet a burgonyával összegyúrjuk, elfelezzük feléből nudlikat sodrunk, a másik felét kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. kb 6×6 cm es kockákra vágjuk, minden kocka közepébe teszünk egy teáskanál instant kakaóport, majd összefogjuk a 4 sarkát és gombóccá formáljuk. A gombócokat és a nudlikat kifőzzük (akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére), leszűrjük, a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: