Kata konyhája

Madártej

Már régen készítettem madártejet, meg is látszott, mert nagyon kapós volt pillanatok alatt elfogyott.

DSCN0880

Madártej

Hozzávalók: 1,3 l tej, 4 tojás, 3evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, csipet só

Elkészítése: A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, csipet sót, majd kevés tejjel összekavarom. Felteszem a többi tejet melegedni, közben felverem a tojásfehérjét habbá, és ha már melegedett egy kicsit a tej hozzáadom a tojássárgás masszát. Egyszer kétszer megkeverem, ha felforrt szépen (lassú tűzön) beleszaggatom a galuskákat, lefedem egy fedővel addig főzöm, míg megfőnek a habgaluskák.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!