Kata konyhája

Natúrszelet gombaszósszal

 

Ma újítottam egy kicsit, natúrszeletet készítettem gombaszósszal, sült krumplival, főtt zöldségekkel.

DSCN0896

Natúrszelet

Hozzávalók: 10 szelet tarja vagy karaj, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék, só, olaj

Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, megforgatjuk benne a hússzeleteket, majd kevés olajba lassan megsütjük.

Gombaszósz

Hozzávalók: 45 dkg gomba, 2 ek liszt, 1 dl tej, 1 kis tejföl, só, bors,2 gerezd fokhagyma, olaj

Elkészítése: A gombát megtisztítom, feldarabolom,3evőkanál olajon megpirítom, belerakom a szeletelt fokhagymát, sózom, borsozom. Öntök hozzá kb 3 dl vizet majd fölforralom, közben a liszthez hozzákeverem a tejet, tejfölt, hozzáöntöm a gombához és összeforralom.

A zöldségeket sós vízben megfőztem, leszűrtem, a burgonyát hagyományos módon olajba megsütöttem.

DSCN0901

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!