Ma újítottam egy kicsit, natúrszeletet készítettem gombaszósszal, sült krumplival, főtt zöldségekkel.
Natúrszelet
Hozzávalók: 10 szelet tarja vagy karaj, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék, só, olaj
Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, megforgatjuk benne a hússzeleteket, majd kevés olajba lassan megsütjük.
Gombaszósz
Hozzávalók: 45 dkg gomba, 2 ek liszt, 1 dl tej, 1 kis tejföl, só, bors,2 gerezd fokhagyma, olaj
Elkészítése: A gombát megtisztítom, feldarabolom,3evőkanál olajon megpirítom, belerakom a szeletelt fokhagymát, sózom, borsozom. Öntök hozzá kb 3 dl vizet majd fölforralom, közben a liszthez hozzákeverem a tejet, tejfölt, hozzáöntöm a gombához és összeforralom.
A zöldségeket sós vízben megfőztem, leszűrtem, a burgonyát hagyományos módon olajba megsütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: