Egy egyszerű zöldséges lepényt készítettem. Zöldhagymás mártogatóst készítettem hozzá.
Zöldséges lepény
Hozzávalók: 35 dkg vegyes zöldségkeverék, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 kis tejföl (150 g), 30 dkg liszt, 2 dl tej
Elkészítése: A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tejet, tojást, sót, borsot, tejfölt összekeverjük, belenyomjuk, a fokhagymát ezután belekeverjük a lisztet. Ha jól összekavartuk hozzáadjuk a zöldségeket, majd serpenyőbe kevés olajon kis legénykéket sütünk (belekanalazzuk a serpenyőbe 3-4 et egyszerre)
Zöldhagymás mártogatós
Hozzávalók: 150g tejföl, só, 3 szálzöldhagyma
Elkészítése: A hagymát apróra összevágom, belekeverem a tejfölbe, sózom. A lepényekkel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: