A lányom ballagására gesztenyés sütit készítettem.
Gesztenyés kocka
Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl aludttej, 1 teáskanál szódabikarbóna
krém: 50 dkg gesztenyemassza, 5 dl Hulala
tetejére: 15 dkg csoki vagy tortabevonó, 2 evőkanál olaj
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük zsírozott lisztezett tepsibe (35×24) öntjük. Előmelegített sütőbe kb. 30 percig sütöm. Ha kihűlt a tészta kettévágom (2 lapra ez lesz az alja és a teteje a sütinek). A gesztenye masszát krumplinyomón átnyomom, felverem a Hulalát és a gesztenyét hozzákeverem. Betöltöm a krémet a két lap közzé, hagyok kb. 3 evőkanálnyi krémet tetejére díszítésnek. A tetejére csoki mázat teszek, ha megdermed tetszés szerint díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: