Tavasszal egyre több zöldségből válogathatunk. Most a karalábé volt nálam soron. Rántott karalábét készítettem, petrezselymes rizzsel.
Rántott karalábé
Hozzávalók: 2 közepes karalábé, 3 tojás, 6 evőkanál liszt+forgatni, 1,5 dl tej, só, olaj
Elkészítése: A karalábékat megpucolom, 2-3 mm vastagra szeletelem, besózom, állni hagyom kb. 1 órát. A 6 evőkanál lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a 3 tojást és a 1,5 dl tejet, sózom, simára kavarom. Egy másik tálba teszek, kevés lisztet ebbe megforgatom a karalábészeleteket, majd a tojásos masszába, forró olajba kisütöm.
Petrezselymes rizs
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 25 dkg rizs, 1 teáskanál ételízesítő, só, 3 evőkanál olaj
Elkészítése: A rizst sós vízben megfőzöm, közben a petrezselymet apróra vágom. Egy serpenyőbe teszem a 3 evőkanál olajat beleteszem az összevágott petrezselymet, ételízesítőt, 2-3 evőkanál vizet jól összeforralom, addig, míg a víz elfő belőle.(pár perc, ha nem teszünk, hozzá vizet az ételízesítő megég) A megfőtt rizst hozzákeverjük a petrezselyemhez.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: