Kata konyhája

Ananászos- tejszínes csirkemell

A lányom kedvence az ananász ezért készítettem ananászos-tejszínes csirkemellet.

DSCN0995

Ananászos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé (kb.1,2kg), 4 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, 1 doboz ananász,3 evőkanál keményítő, só, bors, ételízesítő, 5 gerezd fokhagyma, kevés olaj

Elkészítése: A csirkemellfilét csíkokra vágom, sózom, borsozom. Előkészítem, a jénait teszek bele 3-4 evőkanál olajat, kevés tejszínnel simára keverem a keményítőt, belenyomom, a fokhagymát hozzákeverem a maradék tejszínt. A jénaiba beleteszem a fűszerezett csirkemellet a kockázott ananászt, ráöntöm a tejszínes masszát. A tetejére ráteszem a reszelt sajtot, 180 fokos sütőbe kb. 40- 50 percig sütöm aranysárgára. Főtt makarónival tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!