Már régen készítettem piskóta tekercset, most ez lett a desszert.
Piskótatekercs Kata módra
Hozzávalók: 7 tojás, 7 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, ½ sütőpor, 5 dl tej, 1 vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor, 1 tábla fehér csoki, 4 evőkanál cukor, kevés kókuszreszelék a tetejére
Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjéhez rakunk 1 csipet sót, habbá verjük, közben beletesszük a cukrot, ezután a tojássárgáját keverjük bele. Majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, ha ezt is belekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk (40×30 cm tepsibe) 180 fokos sütőbe megsütjük. Forrón gyorsan feltekerjük, hűlni hagyjuk. A tejből, pudingporból, cukorból krémet főzünk, lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a fehér csokit. Ha már langyos a krém 4 evőkanállal félre teszünk (külsejére) kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel kb. 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: