Most szezonja van a zöldhagymának, vettem 4 csomaggal és a zöld szárával eddig nem tudtam mit kezdjek tehát kidobtam. De kaptam egy ötletet az egyik zöldségestől, van, aki a hagyma zöld szárából krémlevest főz. Én is főztem, nagyon finom lett és nem veszett kárba a hagymaszár sem.
Zöldhagymaszár krémleves
Hozzávalók: 3-4 cs. zöldhagymaszár, 2 közepes burgonya, só, bors, 2 evőkanál liszt, kevés tej, 100 ml tejföl
Elkészítése: A hagymaszárakat megmosom,1cm es darabokra vágom. Megpucolom a burgonyát, kockázom, a hagymaszárat és a burgonyát 2 liter vízbe felteszem főni. Sózom, borsozom, ha megfőtt a burgonya és a hagymaszár, összeturmixolom visszateszem főzni, elkészítem a habarást. A 2 evőkanál lisztet kevés tejjel simává kavarom, belekeverem a tejfölt, szedek hozzá a forró levesből összekavarom, majd a többi leveshez öntöm főzöm pár percig, sajtos pirítóssal tálalom (tepsibe rakom a zsömle vagy kenyérszeleteket reszelek rá sajtot majd sütőbe 180 fokon sütöm a sajttal, míg a sajt aranyszínű lesz).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: