Ma megtaláltam egy régi receptemet a reszelt linzert, de egy kicsit átalakítottam. Nekem az alaprecept kicsit száraz, de mivel van a kamrámba reszelt alma üvegbe eltéve gondoltam teszek bele, el nem ronthatja.
Almás-diós reszelt linzer
Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 4 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 15 dkg zsír, 10 dkg porcukor
töltelék: 1. 14 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 4 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor
- 1 üveg (8 dl) reszelt dinsztelt alma vagy 1,2 kg alma tisztítva, reszelve, kevés vajon megdinsztelve
A két töltelék közé 10 dkg szárított piskóta vagy ugyanennyi babapiskóta, kockára vágjuk.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit (35x 24) a tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, lisztezzük, majd a sodrófára feltekerjük (nem reszeltem az alsót csak a tetejét szoktam) belesimítjuk a tepsibe, de reszelni is lehet a tésztát. 180 fokos sütőbe 8-10 percig elősütjük. Rásimítom az almát. Ezután rászórom a piskótát. Felverem a tojásfehérjét csipet sóval 2/3 ig. majd belerakom a porcukrot, kemény habbá verem és óvatosan belekeverem a darált diót. Ezt a diós masszát simítom a piskótára.
Tetejére ráreszelem a tészta másik felét 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütöm, érdemes kicsit várni a szeleteléssel, ha van rá mód, mert forrón nem lehet szépen vágni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: