Ma megtaláltam egy régi receptemet a reszelt linzert, de egy kicsit átalakítottam. Nekem az alaprecept kicsit száraz, de mivel van a kamrámba reszelt alma üvegbe eltéve gondoltam teszek bele, el nem ronthatja.
Almás-diós reszelt linzer
Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 4 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 15 dkg zsír, 10 dkg porcukor
töltelék: 1. 14 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 4 tojás fehérje, 1 vaníliás cukor
A két töltelék közé 10 dkg szárított piskóta vagy ugyanennyi babapiskóta, kockára vágjuk.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit (35x 24) a tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, lisztezzük, majd a sodrófára feltekerjük (nem reszeltem az alsót csak a tetejét szoktam) belesimítjuk a tepsibe, de reszelni is lehet a tésztát. 180 fokos sütőbe 8-10 percig elősütjük. Rásimítom az almát.