Kata konyhája

Rizi-bizi

A zöldborsó most elmaradhatatlan a konyhából, frissen szedve, megtisztítva, akár levesbe, főzeléknek, rizibizinek, fantasztikus íze van. Nekem terem a kertbe, én úgy vagyok vele, hogy most borsót is borsóval eszünk.

DSCN1322

Rizi-bizi

Hozzávalók: 25 dkg rizs, 20 dkg zsenge zöldborsó, só, ételízesítő, olaj, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése: A serpenyőbe teszek 2-3 evőkanál olajat, belerakom a borsót, sózom, borsozom, teszek bele 1 teáskanál ételízesítőt, belenyomom a megtisztított fokhagymát, 1-2 evőkanál vizet, addig párolom, míg a borsó megpuhul.

Közben sós vízben megfőzöm a rizst, ezután a rizst hozzárakom, a borsóhoz, összekavarom. Adhatjuk rántott húshoz, sült húshoz, rántott zöldségekhez.

DSCN1337

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!